HET HOE & WAAROM VAN SUDWEST ALLGRUND

Waarom vinden professionele gebruikers dit zo’n prettig product?

Sudwest Allgrund is één van de favorieten van veel professionele schilders door de combinatie van gemak en een uitstekend resultaat. Het product hecht op heel veel ondergronden worden toegepast

Sudwest Allgrund

Kan ik Allgrund op alle ondergronden (hout, metaal, kunststof, steen) toepassen?

Nee. Sudwest Allgrund kan op veel ondergronden worden aangebracht, maar sowieso niet op allemaal. En op sommige ondergronden werk allgrund beter dan anderen. Allgrund is niet toe te passen op de volgende kunststoffen: polypropyleen (PP) en polyethyleen (PE).

Verder is Sudwest Allgrund de perfecte hechtprimer op metaal en kunststof, in het bijzonder de volgende typen: ijzer, koper, (verzinkt) staal, roest-vrij-staal, kunststof, aluminium, trespa, koper, messing, PVC, polyester, geglazuurde tegels, glas, bestaande verflagen. Allgrund is minder geschikt voor hout omdat je hier nog altijd een échte grondverf moet gebruiken. Daarna nog een hechtprimer als Allgrund aanbrengen is dan eigenlijk overbodig.

Lees altijd het technisch informatieblad voordat je dit product gaat toepassen: deze vind je hier.

Welke glans heeft Allgrund?

Mat, maar het product is niet bedoeld als toplaag dus de glansgraad is daarom eigenlijk niet relevant.

Wanneer moet ik Sudwest Allgrund niet gebruiken?

Gewoon je gezonde verstand gebruiken, dus net als de meeste andere lakken:

  • Niet in de volle zon
  • Niet als het te koud is (< 10 graden celcius)

Wat zijn de verschillen tussen Sudwest Allgrund en Sudwest Allgrund Acryl?

Sudwest Allgrund is een oplosmiddelhoudende hechtprimer en Sudwest Allgrund Acryl een watergedragen hechtprimer. Qua product-technische eigenschappen verschillen de twee weinig. Sudwest Allgrund Acryl droogt sneller dan zijn oplosmiddelhoudende broertje. Professionele gebruikers mogen geen oplosmiddelhoudende producten binnen gebruiken vanwege ARBO-wetgeving en zullen in dat geval voor de Allgrund Acryl kiezen.

In welke kleuren is Sudwest Allgrund verkrijgbaar?

Zwart (RAL9105), Grijs (RAL7001), Wit (RAL9110), , Resedagroen (RAL6011), Roodbruin (RAL8306).

Waar vind ik officiële informatie over Sudwest Allgrund?

Er is geen Nederlandse website van fabrikant Sudwest, maar wel van de importeur VistaPaint: http://www.vistapaint.nl/leveranciers/toepassingsgebieden/item/suedwest-allgrund-k50-k51. De officiele pagina van de fabrikant in het Duits vind je hier.

 

Wat is het verschil tussen Sudwest Allgrund en Herbol Protector?

Herbol Protector kan net als Sudwest Allgrund en Sudwest Allgrund Acryl op zeer veel ‘moeilijke’ ondergronden worden toegepast. Herbol Protector is echter een hechtprimer en toplaag in één (een zogenoemde schakelverf of één-pots-systeem), terwijl Sudwest Allgrund alleen een hechtprimer waar nog een lak-laag overheen moet worden gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*