Lekkage aan dak verhelpen

Er zijn weinig huiselijke problemen zo vervelend als lekkage. Het druppen van het water is nog tot daar aan toe, maar vaak omvat de lekkage veel meer ellende dan enkel het regelmatige gedrup van het plafond. Denk maar eens aan het zoeken naar de oorzaak van het lek. Alleen dat al kan een behoorlijke klus zijn. Vaak is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Water is dun en zoekt altijd de kortste route naar beneden. Het komt dan ook regelmatig voor dat het water dat via een lekkage via buizen en dergelijke naar buiten stroomt op een heel andere plek terecht komt dan waar de werkelijke lekkage zich bevindt. Het probleem daarvan is dat het de zoektocht naar het epicentrum van de lekkage sterk bemoeilijkt.

Toch kun je soms zelf al het een en ander ondernemen om een lekkage aan het dak te verhelpen of in ieder geval alvast op te sporen. De dakdekker uit Rotterdam geeft enkele tips over hoe je dit het beste kunt doen.

Hoe spoor je een lekkage aan het dak op?

Allereerst ga je op zoek naar de hoogste natte plek in huis. Dit is de vochtplek die het dichtst bij de bron aanwezig is. Water zal niet uit zichzelf omhoog gaan, dus alle onderliggende vochtplekken zullen het gevolg zijn van deze hoogste natte plek.

Vervolgens probeer je tussen die vochtplek en het dak te komen en zo te kijken waar het water precies vandaan komt.

Huur een expert in

Mocht je er zelf niet uitkomen dan kun je altijd nog een expert zoals een loodgieter of dakdekker inhuren. Vaak hebben zij de beschikking over de nieuwste technologie en is een lekkage zo opgespoord – en niet te vergeten: verholpen. Met behulp van zoekmachines op internet vind je gemakkelijk en snel een expert in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*